снимка БулфотоРуският президент Владимир Путин говори пред 75-ата сесия на Общото събрание

...
снимка БулфотоРуският президент Владимир Путин говори пред 75-ата сесия на Общото събрание
Коментари Харесай

Путин предложи безплатна ваксина на ООН и забрана на оръжията в Космоса

снимка Булфото

Руският президент Владимир Путин говори пред 75-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Той сложи акцент върху обезпечаване на всеобщ достъп до имунизации срещу коронавируса, възбрана на оръжия в космоса и освобождение на световната търговия от незаконни санкции, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС.

Видеопосланието на съветския държавен глава продължи към 19 минути.

Путин прикани за унищожаване на противозаконните наказания в световната търговия, с цел да се възвърне стопанската система след пандемията. Той предвижда, че това ще отнеме доста време и ще изисква потреблението на ексцентрични решения за възобновяване на световната стопанска система.

Руският президент предложи на чиновниците на Организация на обединените нации безвъзмездни доставки на руската коронавирусна ваксина. Говорейки за съдействие в региона на опазването на здравето, съветският президент уточни също нуждата от подсилване на капацитета на СЗО и прикани за оптимално унищожаване на бариерите пред партньорствата сред страните в региона на медицината.

Той заявява готовността на Русия да си сътрудничи с други страни и интернационалните структури, в това число във връзка с доставките на съветски ваксини в чужбина.

Путин предложи да се подписа правно обвързващо съглашение с присъединяване на всички водещи галактически сили, което да забрани разполагането на оръжия в космоса, както и потреблението на мощ или закани против галактическите обекти.

Путин счита, че удължаването на Договора за ограничение на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ) е приоритет за Русия и Съединени американски щати. Договорът изтича през февруари 2021 година, напомни президентът.

Той даде обещание, че Русия ще постави всички старания за поощряване на спокойно, политико-дипломатическо споразумяване на районните рецесии и спорове за обезпечаване на стратегическа непоклатимост.

Путин означи, че въпросите на киберсигурността заслужават изключително съществено внимание, защото цифровите технологии, като стандартните оръжия, могат да попаднат в ръцете на радикали и екстремисти.

Путин акцентира, че Хартата на ООН остава главният източник на интернационалното право.

Според президента на Руската федерация организацията „ извършва почтено главната си задача - да пази света, да предизвиква устойчивото развиване на народите и континентите и да оказва помощ за превъзмогване на локални рецесии “.

Путин също по този начин изрази убеденост в нуждата да се резервира правото на несъгласие на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Президентът на Руската федерация чака, че персоналната среща на водачите на страните - непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ще се състои незабавно щом епидемиологичната конюнктура разреши.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР